Hygiëne in de tandheelkundige praktijk

De richtlijn Infectiepreventie Mondzorgpraktijken vormt geen enkele uitdaging voor SKAPA sterilisatie- en techniekmeubelen. Een ideale indeling, hygiënische werkbladen, heldere kleurmarkeringen voor ‘schoon’ en ‘vuil’ en de toepassing van de nieuwste opslagsystemen. Optimaal gebruikersgemak dankzij praktische manden- en trayssystemen, disposable oplossingen en elektronisch bedienbare kranen en afvalsystemen. Dat is typisch SKAPA. 

Schets sterilisatie orthodontist

De ideale indeling

De indeling van steri- en voorbereidingsruimten dient aan veel vereisten te voldoen. Alle sterilisatiemeubelen worden op maat gemaakt voor uw praktijk. Heeft u ruimte voor een eiland of een links/rechts model? Wij zorgen voor de juiste routing en gebruikersgemak. De adviseurs van Skapa geven u graag een persoonlijk advies op maat over de ideale routing, de indeling van laden en kasten, en het gebruik van materialen.

Sterilisatie & Design

Solid Surface materialen bestaan uit mineralen, hars en pigmenten. Het is duurzaam materiaal dat massief en homogeen is. Door de homogene massa is het nagenoeg ondoordringbaar en zijn eventuele kleine krassen of inkervingen eenvoudig te herstellen. En vanwege de gesloten poriën is het materiaal hygiënisch en goed schoon te houden. Spoelbakken en kleursignalering worden naadloos geïntegreerd in de werkbladen. Vanwege deze eigenschappen is Solid Surface uitermate geschikt voor een omgeving waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne. 

Bovendien biedt Solid Surface de mogelijkheid tot het creëren van bijzondere ontwerpen. Het materiaal is namelijk thermisch vervormbaar, met behulp van techniek en vakmanschap is er qua vormgeving veel mogelijk; zoals deze steri eilandopstelling met rondingen.

SKAPA tandarts gereedschappen sterilisatie