Wie zijn wij?

SKAPA is een snelgroeiende, innovatieve Nederlandse onderneming met een passie voor productontwikkeling, een fascinatie voor het productieproces en een bijzondere interesse voor esthetiek en vormgeving. In ons bedrijfspand, dat zich midden in Nederland bevindt, werken we met een team van vakmensen met veel plezier en enthousiasme aan de (voortdurende) ontwikkeling van de SKAPA-collectie en de productie ervan. Die productie doen we bewust onder eigen dak en met gebruikmaking van onze eigen specialisten. Zo kunnen we een constante, hoge kwaliteit garanderen, snel inspelen op specifieke wensen en nieuwe ideeën direct toepassen. Dát is typisch SKAPA; perfectie in de praktijk gebracht…

Meubelmakers en monteurs gezocht!

Tijd voor een nieuwe baan? Wij zoeken meubelmakers en monteurs.

Klik hier voor meer informatie over de functie.

Assemblagemedewerkers gezocht!

Tijd voor een nieuwe baan? Wij zoeken assemblage medewerkers.

Klik hier voor meer informatie over de functie.

De uitdaging

Meubels zijn er genoeg. Maar fraai, specifiek op de medische omgeving afgestemd meubilair is er nauwelijks, was de conclusie toen wij een aantal jaren geleden onze eerste stappen zetten in de ‘wereld van de medische praktijk’. Die conclusie vormde dan ook de aanleiding tot een nieuwe uitdaging voor onze ontwerpers en constructeurs: de uitdaging om prachtig gestileerde meubels te ontwikkelen die beter inspelen op de praktijksituatie en iedereen die daarmee te maken heeft: artsen, tandartsen, specialisten, medisch personeel, schoonmakers en – natuurlijk ook – architecten, facilitaire diensten en zij die de meubels installeren.

Geslaagd

Inmiddels kunnen we zeggen dat onze missie resultaat oplevert: de SKAPA meubelcollectie blijkt in de smaak te vallen bij een brede groep afnemers uit alle sectoren van de medische wereld. Zij prijzen onder andere de onberispelijke, kwalitatieve afwerking van het meubilair, maar ook het gebruiksgemak ervan – mede door de unieke modulaire opzet van de meubels, de naadloos verlijmde verbindingen, de toepassing van vuilafstotende HI-MACS-materialen en de toevoeging van praktische ‘slimme’ opties (sensorbediening voor afvallades, verlichte pictogrammen voor hygiënekasten, etcetera). Maar daar blijft het uiteraard niet bij… Het zit tenslotte in ons bedrijfs-DNA om de lat voortdurend hoger te leggen en ‘alles uit de kast te halen’.

Machinepark

Onze bewerkings- en productiehal in Nijkerk is uitgerust met een modern machinepark. Want naast handmatig ambachtswerk komt er vandaag de dag ook machinale ambachtelijkheid om de hoek kijken. De computergestuurde CNC-freesmachine vertaalt onze 3D-tekeningen naar realiteit met ongekende precisie. Met onze high-tech kantenbandlijmmachine kunnen we eenvoudig sierband aanbrengen op de kopse kant van het plaatmateriaal. De band wordt bij 190 graden Celsius bevestigd met lijm en de plaat komt er kant-en-klaar uit. Voor het verwerken van het solid surface materiaal HI-MACS beschikken wij over een moderne vacuumtafel en oven, HI-MACS is namelijk thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen. Hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk.